Portfolio

Ondersteuning bij de overgang naar de euro: complete conversie van documenten, rapportages en software

In de aanloop naar de invoering van de euro in 2002 hebben we een breed scala aan werkzaamheden uitgevoerd om bedrijven en organisaties te helpen bij de naadloze overgang naar de nieuwe munteenheid. Onze expertise en veelzijdigheid kwamen hierbij volledig tot hun recht. De werkzaamheden omvatten:

  • Conversie van documenten en rapportages: We hebben diverse financiële en administratieve documenten en rapportages omgezet naar euro, inclusief rekenmodellen, budgetten en historische data. Dit zorgde ervoor dat bedrijven direct konden overstappen zonder verstoringen in hun dagelijkse operaties.
  • Aanpassing en upgrade van software: Bestaande softwarepakketten en tools werden aangepast om correct te werken met de nieuwe munteenheid. Dit omvatte het omzetten van valuta-instellingen, het herberekenen van historische gegevens, en het testen van de software om ervoor te zorgen dat alle functies na de conversie nog steeds correct werkten.
  • Data-integriteit en validatie: We voerden grondige controles en validaties uit om de integriteit van de geconverteerde data te waarborgen. Dit was essentieel om ervoor te zorgen dat alle bedragen correct werden omgerekend en er geen fouten in de nieuwe euro-omgeving ontstonden.
  • Training en ondersteuning: Naast de technische conversies boden we ook ondersteuning en training aan personeel om hen vertrouwd te maken met het werken in de nieuwe euro-omgeving. Dit omvatte het aanpassen van werkprocessen en het inrichten van nieuwe procedures om de overgang soepel te laten verlopen.
  • Continuïteit waarborgen: We zorgden ervoor dat alle aanpassingen en conversies zodanig werden uitgevoerd dat bedrijven zowel voor als na 2002 zonder onderbreking konden blijven opereren, met volledige ondersteuning tijdens de overgangsperiode.

Deze brede aanpak, waarbij we alles van documentbeheer tot softwareaanpassing verzorgden, liet zien dat we in staat zijn om op een veelzijdige en doeltreffende manier complexe transities te begeleiden. Of het nu gaat om financiële systemen, administratieve processen of technische infrastructuren, wij zorgen voor een probleemloze overgang naar nieuwe standaarden en systemen.

Een idee krijgen van wat wij nog meer doen?

Bekijk het portfolio
single-colio_item.php